Bericht van de schoolbibliotheek

13 juli 2022

Zo vlak voor de zomer kijken we allemaal terug op het afgelopen schooljaar. Ook het bibliotheekteam kijkt achterom naar schooljaar 2021-2022. Wat hebben we een leuke activiteiten gehad! Een kleine greep uit datgene wat we dit jaar hebben gedaan:

Kinderboekenweek, met als thema “Worden wat je wil, zijn wie je bent”;
het Kerstjournaal met Juffertje Sok;
Voorlezen voor de groepen 1 t/m 3 tijdens de Nationale Voorleesdagen;
De bibliotheek in stijl bij de projectweek over “Wetenschap en Techniek”;
Heel veel andere thema’s in de bieb: “Sinterklaas", "Kerstmis", "Wereld Ruimteweek",“Winter”, “Valentijnsdag”, “Kindermuziekweek”, “Voel je fit, Koningsspelen” en “Wat lezen we vandaag?‚Äč”.

We hebben, mede met jullie hulp, de collectie verder kunnen uitbreiden. Weten jullie het nog? De actie van boekhandel Riemer leverde ons nieuwe boeken op ter waarde van EUR 311,00. Nogmaals heel hartelijk dank! Daarnaast hebben we natuurlijk ook zelf de collectie van mooie, nieuwe boeken voorzien. Deze uitbreiding vroeg ook om extra ruimte en die hebben we gekregen: een groter deel van de 2e verdieping wordt nu ingenomen door de schoolbibliotheek. De kinderen zijn hier erg blij mee!

Afscheid Alexandra
Vanaf de start van de schoolbibliotheek bij de Kinderboekenweek 2017 is Alexandra van den Doel van onschatbare waarde voor ons team geweest. Zij was wekelijks een groot aantal uren actief voor de bieb. Alexandra stopt hier vanaf volgend schooljaar mee. We zullen haar inzet enorm missen!
Alexandra, ook op deze plaats: Dank je wel voor alles wat je hebt gedaan om de bibliotheek te starten en te laten groeien tot hoe het er nu uitziet.
Alexandra haar taken worden verdeeld over het team. Lijkt het je ook leuk om iets te betekenen voor de bibliotheek, neem dan contact met ons op via schoolbibliotheek.aquamarijn@vcog.nl.

Zomer lees acties
Foto van je leesplek

Ook in de zomervakantie is het belangrijk en leuk om te blijven lezen. Heerlijk wegdromen met een boek in de tuin, aan de rand van het zwembad, bij zee. Waar lees jij?
Laat het ons weten door een foto te maken van je favoriete leesplekje in de vakantie (mét boek). Deze kun je sturen naar: schoolbibliotheek.aquamarijn@vcog.nl. Uit de inzendingen kiest een jury (juf Leonie Visscher (onze leescoördinator), juf Jetty en Alexandra van den Doel) de 3 leukste foto’s. De winnaars krijgen een boek naar keuze. Als je je foto instuurt, gaan we ervan uit dat je het goed vindt dat deze gepubliceerd wordt in school en/of onze social media. Wil je dit niet, zet je dit er dan even bij in de mail?

Zomerpuzzel
In de bijlage bij deze nieuwsbrief vinden jullie een puzzel. Een puzzel voor de kinderen uit groep 4 en 5 (schooljaar 2021-2022) en een puzzel voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 (schooljaar 2021-2022). Los de puzzel op en stuur je antwoord in. Onder de goede inzenders verloten we een boek naar keuze, 1 voor de groepen 4/5 en 1 voor groep 6/7/8.

Lees-strippenkaart
Onder de puzzels staat een lees-strippenkaart. Heb je 15 minuten in een leesboek gelezen? Vraag dan een handtekening van je vader, moeder, opa, oma, etc. Lever je na de vakantie een volle strippenkaart in bij je juf, dan krijg je een aardigheidje van de schoolbieb.
Boekentips nodig?
Soms is het best lastig om boeken te vinden die je kind aanspreken. Op deze site staan handige boekentips voor kinderen vanaf groep 5/6, voor verschillende typen kinderen. https://leesbevorderingindeklas.nl/tiplijsten/

Het team van de schoolbibliotheek Aquamarijn

Documenten

Of klik hier voor meer informatie.