DIGITALE LEER- EN WERKOMGEVING

Digitale leer- en werkomgeving

Altijd in ontwikkeling
Omdat het onderwijs altijd in beweging en ontwikkeling is, werken we in de groepen 5,6,7 en 8 met het aanbieden van ons rekenonderwijs binnen een digitale leer- en werkomgeving.
Na de leerkrachtinstructie gaan de leerlingen de opdrachten digitaal verwerken op een eigen laptop/tablet. De leerlingen krijgen daarop precies dezelfde opdrachten aangeboden als in de oudere (papieren) les- en werkboeken.

Artikel - BBC geeft computer aan elke Britse 11-jarige

Directe feedback en begeleiding
Het grote voordeel is dat de leerlingen directe feedback op het antwoord krijgen en hun aanpak dus ook waar nodig direct kunnen corrigeren. De leerkracht ziet en volgt op zijn/haar zogenaamde ‘dashboard’ (zichtbaar op zijn/haar eigen monitor) direct hoe de leerlingen de leerstof verwerken. Het proces kan dus voortdurend gevolgd worden en daarmee wordt het mogelijk veel sneller en gerichter de leerlingen waar nodig extra te begeleiden.

Of klik hier voor meer informatie.