Welkom op de groepspagina van groep 8!

Verkeersexamen

Vandaag hadden wij het verkeersexamen. Dat ging heel goed. Het duurde best wel lang, maar was wel leuk. Het soms ook wel moeilijk. Eerst moesten wij hesjes aan doen met ons nummer. Toen moesten we een rij vormen en vervolgens moesten we allemaal 30 seconden wachten voordat iemand anders ging. Er zat dus bij iedereen 30 seconden tussen, zodat we niet allemaal op elkaar gingen letten.

Er waren borden met pijlen die vertelden waar we heen moesten. En er zaten mensen langs de weg om te kijken of we ons aan de regels hielden. Dingen zoals: je hand uitsteken, stoppen voor een stopbord en wachten bij een zebrapad werden allemaal gecontroleerd.

Toen iedereen opgelucht terug was gekomen van het examen mochten we nog 5 minuten buitenspelen. Dat was wel fijn omdat er bij iedereen wel een spanning was of ze geslaagd waren. En dan nu afwachten en hopen dat we allemaal zijn geslaagd!

Geschreven door: Hester en Jada.

​Schoolvoetbal

Wij zijn van de plusklas. Wij hebben van meester Ronal (de ICT'er) een opdracht gekregen om een soort van dokter Bibberspel te maken. Veel mensen kennen dokter Bibber wel, maar voor degene die niet weten hoe het werkt. Het gaat als volgt: je hebt kleine voorwerpjes die in een bakje liggen die je eruit moet halen met een klein pincetje. Als je het bakje aanraakt met het pincet dan gaat er iets piepen. Dat betekent dat je de man pijn hebt gedaan. Nu is de volgende aan de beurt. Dit moesten wij ook maken, maar het ontwerp mochten we zelf bedenken. Meester Ronald heeft ons eerst uitleg gegeven over dit project. We zijn begonnen met het ontwerp bedenken. We vonden het erg leuk om te doen.

Geschreven door: Nils, Ruben en Denley.

Les duurzame voeding

We gingen 13 december naar de tuintjes. We kregen daar een les over duurzame voeding, dat houdt in dat je rekening houdt met de aarde en de mensen die geen eten hebben. We werden in groepjes verdeeld, en elk groepje moest een kleine presentatie houden over verschillende onderwerpen die met duurzame voeding te maken hadden. Er was ook een groepje dat ging koken, ze maakten kleine toastjes met: ei, boerenkool, prei en peterselie. En er was ook een groepje die een quiz deed over eiwitten. Ook was er een groepje die een top 5 moest maken over duurzame voeding.

Top 5:

1. Minder eten kopen.

2. Vlees met zout bewaren.

3. Appel in schijfjes snijden en er een beetje zuur overheen doen.

4. Eetbare restjes aan je huisdier geven.

5. Eten in bakjes doen en in de vriezer stoppen.

Elk groepje kreeg eerst een eigen filmpje te zien over hun onderwerp. Aan het einde van de les gingen we de presentaties houden. Wij vonden het heel leerzaam.

Geschreven door: David en Jasmijn.

Bezoekje aan het Harens Lyceum

We gingen met de bus naar  het Harens Lyceum.  Toen we uit de bus stapten zagen we een hele grote school. We gingen naar binnen en het eerste wat we gingen doen was Wiskunde. Het was een leuke les. We moesten een wedstrijdje doen. Met coördinaten moesten we iets maken en dat had een naam. Die naam was Goofy. Degene die won was Job en die won een enorme Mars. En daarna gingen we naar het technasium en daar moesten we een ketchup ontwerp maken voor het merk Heinz. En daarna gingen we naar een Engelse les over dieren. Eerst moesten we een woordweb maken en daarna moesten we een kruiswoordpuzel maken. En daarna gingen we naar een lerares die ons iets meer vertelde over de school.  Het was een hele leerzame en leuke dag.

Geschreven door Boaz en Job

Lekker buiten gymmen

Zoals jullie wellicht in de nieuwsbrief hebben gelezen hebben we ons huidige gymrooster aan moeten passen. De groepen 7 en 8 konden nog niet in de gymzaal terecht, maar wat een geluk dat het buiten zulk mooi weer was. We hebben wederom met elkaar genoten van een heerlijke buitenles! Vanaf volgende week kunnen we op de woensdag om 09.10 uur in het gymlokaal aan de slag, maar wie weet gaan we nog wel vaker naar buiten :-)

Wij genieten nog lekker even van het zonnetje!

Alle albums » Harens Lyceum Zoek Labels

Huiswerk

1. Natuniek Thema 3: donderdag 8 juni.

2. Aardrijkskunde Hoofdstuk 7: vrijdag 9 juni.

Afbeeldingsresultaat voor huiswerk