Schoolfeest:

Op vrijdag 23 juni vierden we op school dat we vijf jaar in het gebouw zaten. Het was dus tijd voor een schoolfeest! Iedereen zag er heel mooi uit, zoals te zien is op de foto! We begonnen de dag niet met rekenen of taal, maar met knutselen. We zijn begonnen met het maken van een dromenvanger. Als ze af zijn komen ze in het trappenhuis te hangen. Aan het einde van groep 8 worden deze dromenvangers aan de kinderen meegegeven. We kregen deze dag ook nog een lekkere traktatie en aan het einde van de dag zelfs een mooie tas + bidon. Ook hebben we een leuke voorstelling in het speellokaal gezien. Kortom een gezellige dag. De ouderraad van onze school hebben dit allemaal voor ons gedaan. Heel erg bedankt! Meer foto's van deze dag kunt u vinden in ons fotoalbum.

Schoolreis:

Op donderdag 22 juni gingen we op schoolreis naar Duinen Zathe in Appelscha. Samen met de andere groep 3 en de groepen 4 gingen we gelijk om 8.30 uur richting Appelscha. Wat was het een fijne dag! Wel warm, maar we hebben veel gedronken en af en toe even de schaduw opgezocht. Er waren veel leuke attracties. De kinderen mochten zelfs in het verkeerspark rijden. Als dat goed ging kreeg je een 'echt' rijbewijs. De glijbaan met de bootjes was ook erg favoriet. De tijd ging veel te snel, want we zaten voor ons gevoel veel te snel weer in de bus terug. Terug bij de school gingen we ons allemaal verstoppen in bus en heel even dachten de ouders dat we in Appelscha waren gebleven. Gelukkig sprongen toen alle kinderen van groep 3B tevoorschijn: gefopt! Bent u benieuwd naar meer foto's van de schoolreis? Neem gerust een kijkje in ons fotoalbum.

Wij genieten van het lekkere weer:

De groepen 3 genieten enorm van het mooie weer. Donderdag 15 juni gingen we daarom lekker buiten eten. Gezellig op het grasveld bij het voetbalveld. De kinderen willen dit eigenlijk wel elke dag ("behalve met regen hoor..dan blijven we wel binnen juf").

Podiumoptreden:

Op vrijdag 2 juni 2017 hadden de groepen 3 het podiumoptreden. We hebben een lied gezongen over wat we allemaal leren in groep 3. Ook hebben we een quiz over sprookjes gehouden. Tot slot vertelden we ook nog moppen aan de ouders. Knap hoor groep 3A en groep 3B!

Koningsspelen:

Op vrijdag 21 april hadden wij de Koningsspelen op school. We begonnen de dag natuurlijk met het dansen van de 'Okido' van Kinderen voor Kinderen. Daarna hebben in verschillende groepjes onder begeleiding van ouders allerlei leuke spelletjes gedaan op het plein. Touwtrekken, ringen gooien enz. Na elk onderdeel mochten de kinderen een stempel komen halen bij de stempeltafel. TIjdens de pauze aten we een heerlijke oranjekoek, mmmh! Na de pauze deden we de 'oranje bingo' en vervolgens hebben we nog even in de klas gespeeld. Deze ochtend ging heel snel voorbij en nu genieten we van de meivakantie. Bent u benieuwd naar meer foto's van de Koningspelen? Neem gerust een kijkje in ons fotoalbum.

Paasontbijt:

Wat hebben wij vanmorgen genoten van een heerlijk ontbijt. Bedankt allemaal en fijne Pasen! Voor meer foto's van het ontbijt: zie ons fotoalbum onderaan de pagina.

Bezoek aan de tuintjes:

Vrijdag 31 maart zijn we naar de tuintjes geweest. We hebben aardappels gepoot en rode uien en sjalotten geplant. Daarna zijn we op zoek gegaan naar wormen. Zij zorgen er door hun gangen voor dat er lucht en water bij de knollen en bollen komen. Zodat ze goed gaan groeien. De volgende keer gaan we kijken hoe goed onze planten gegroeid zijn en mogen we zaadjes planten. Voor foto's kunt u in ons fotoboek kijken onderaan de pagina.

Project 'beeld en geluid' en de grote rekendag:

Afgelopen maandag is het project 'beeld en geluid' gestart. De komende twee weken werken we over dit leuke thema. We begonnen het thema met een grappig filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=5k-tsSpGrJI. De juffen en meesters zijn haast niet te herkennen of toch wel? We gaan ook onze eigen vlog opnemen, veel knutselen en ons eigen verhaal schrijven. Op donderdag 23 maart kregen we een gastles van een ouder van onze school. We leerden meer over Pablo Picasso en gingen ook onze eigen Picasso maken. We begonnen met houtskool en uiteindelijk gingen we het gezicht verven. Benieuwd naar alle resultaten? Kom vooral naar onze tentoonstelling op vrijdag 31 maart.

Op woensdag 22 maart was de Grote Rekendag. Deze dag konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zijn de hele dag bezig geweest met rekenen en dat was heel gezellig en leerzaam! We sloten de dag af met een Rekenquiz. De meisjes van groep 3B hebben deze keer gewonnen!

Lezen met groep 7:

Elke vrijdagochtend lezen we samen met groep 7. De kinderen van groep 7 komen de kinderen van groep 3 ophalen en in tweetallen zoeken ze een plekje om te lezen. Na 10 minuten stoppen we met lezen en brengt groep 7 alle kinderen weer terug naar de klas. Het is heel gezellig en leerzaam!

Appelflappen:

Op donderdag 16 februari was het niet alleen speelgoeddag, maar ook bakdag! We hadden bedacht om mini-appelflappen te maken. Een paar kinderen gingen de appels snijden, een paar kinderen maakten de appelflappen en een aantal kinderen deelden de appelflappen uit toen ze uit de oven kwamen. De kinderen vonden het heerlijk en wilden eigenlijk nog wel eentje!

Nationale Voorleesdagen:

Van 25 januari t/m 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Daarom kwam op vrijdag 27 januari groep 7 samen met ons lezen. Eerst heeft groep 7 aan ons voorgelezen in kleine groepjes en daarna heeft groep 3 laten horen hoe goed ze al kunnen lezen. Groep 7 vond het heel knap! Het was heel gezellig, zoals u ziet op de foto's hieronder. Nieuwsgierig naar nog meer foto's? Neem dan gerust een kijkje in ons fotoalbum.

Week 3:

Deze week hebben we twee nieuwe woorden geleerd. We leerden 'pauw' en 'duif'. In het woord pauw hoor je in het midden de 'au'. We hebben al eerder de andere 'ou' geleerd. Wel lastig hoor, want wanneer schrijf je de 'ou' en wanneer de 'au'? Ook leerden we 'duif' en we leerden dat je bij alle woorden met een 'f' op het einde altijd de lange 'f' schrijft en niet die 'v' van vis. We gingen ook nog met wasco een prachtige pauw maken, wat een vrolijk gezicht in de klas!  Tussen al het harde werken door hebben we natuurlijk ook genoten van de sneeuw. Op donderdag mogen we altijd naar het voetbalveld en daar speelden we deze week 'schaatsvoetbal'.

Gelukkig 2017!

 

Wij wensen u een heel gelukkig en gezond 2017!

 

Voor de kerstvakantie hebben wij al  mooie tekeningen gemaakt met heel veel vuurwerk. Deze tekeningen hangen al gezellig in de gangen.

 

De letterdoos:

Kent u ze nog? De letterdozen van vroeger? In groep 3 werken wij er nog steeds mee. We mogen allemaal woorden leggen en dat doen we al heel goed, knap hè? Er is ook al één omgevallen, maar dat geeft helemaal niets. Dat is een mooi sorteer klusje voor de juffen.

Wij leerden het woord roos:

In groep 3B zitten enorm harde werkers, de juffen zijn heel trots! We hebben al ontzettend veel letters en woorden geleerd. Toen we het woordje 'roos' leerden gingen we naar huis met een mooie roos in onze hand. En weet je wat zo knap was? We schreven zelf het woordje 'roos' op het kaartje aan de roos.

 

Fotoalbum groep 3B:

Alle albums » Paasmandje maken met groep 8 Zoek Labels 

Welkom:

Welkom op de groepspagina van groep 3B!

Juf Shona (ma, di)

Juf Henrieke (wo, do, vr)

Wat gaan we leren:

Kern 12 is al de laatste kern van dit schooljaar. In deze kern gaan we vooral heel veel kilometers lezen. Het is belangrijk dat de kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen.

In groep 3 hebben we natuurlijk meer vakken: rekenen, natuniek, verkeer, Engels, tekenen, gym enz. En we hebben ook tijd voor knutselen en lekker spelen in de hoeken.

Handige websites:

www.veiliglerenlezen.nl (informatie over de methode lezen)

www.rekenweb.nl (spelletjes groep 3)

 

Copyright 2015 CBS Aquamarijn     |    disclaimer