Wij genieten van het lekkere weer:

De groepen 3 genieten enorm van het mooie weer. Donderdag 15 juni gingen we daarom lekker buiten eten. Gezellig op het grasveld bij het voetbalveld. De kinderen willen dit eigenlijk wel elke dag ("behalve met regen hoor..dan blijven we wel binnen juf").

Podiumoptreden

Op vrijdag 2 juni 2017 hadden de groepen 3 het podiumoptreden. We hebben een lied gezongen over wat we allemaal leren in groep 3. Ook hebben we een quiz over sprookjes gehouden. Tot slot vertelden we ook nog moppen aan de ouders. Knap hoor groep 3A en groep 3B!

Lezen met groep 8

Tuintjes

Vrijdag 31 maart zijn we naar de tuintjes geweest. We hebben aardappels gepoot en rode uien en sjalotten geplant. Daarna zijn we op zoek gegaan naar wormen. Zij zorgen er door hun gangen voor dat er lucht en water bij de knollen en bollen komen. Zodat ze goed gaan groeien. De volgende keer gaan we kijken hoe goed onze planten gegroeid zijn en mogen we zaadjes planten. Voor foto's kunt u in ons fotoboek kijken onderaan de pagina.

De grote rekendag

Woensdag 22 maart was de grote rekendag. De hele ochtend stond in het teken van rekenen. Toen de kinderen op school kwamen lag er een verliefd hart in hun vak. Ze moesten op zoek naar het hart waarmee ze samen 10 waren. Daarna volgde een "gewone" rekenles. En na de pauze hebben we een burenbingo, sommendictee, leeftijd kleuren en de grote rekenquiz gedaan. Voor foto's kunt u onderaan in ons fotoboek kijken.

bibliotheekbezoek

Woensdag 16 november mochten wij met de klas naar de bieb. Juf Lies heeft ons voorgelezen en ons uitgelegd waar we boekjes kunnen vinden die wij al kunnen lezen. Ook hadden we een speurtocht in de bieb op zoek naar een hond. Uiteindelijk hadden wij de hele hond bij elkaar!

Voor meer foto's kunt u onderaan de groepspagina kijken in ons fotoalbum.

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek had dit jaar als thema: voor altijd jong. Als startactiviteit hebben we een dans laten zien op het schoolplein aan allemaal opa's en oma's. Daarna werden we voorgelezen door de oma van Luci en aan het eind van de dag door de opa van Cato. De hele week mochten opa's en oma's komen voorlezen. En dat hebben de oma van Lenn, de oma van Mika, de oma van Lieke en de opa van Sanne G dan ook gedaan. We hebben mooie verhalen gehoord en ook dingen geleerd over vroeger. Als afsluiting van de kinderboekenweek was er een boekenmarkt.

Voor foto's kunt u in het fotoboek onderaan de pagina kijken.

Sportdag 23 september

Vrijdag 23 september hadden we onze sportdag. Alle kinderen kwamen in sportieve outfit aan bij de velden. We gingen eerst voetballen. We speelden een partijtje tegen elkaar en we mochten op een doel schieten en proberen zoveel mogelijk punten te halen. Daarna gingen we naar het onderdeel vuistbal. Bij dat spel mag je maar 1 hand gebruiken en moet je proberen om de grote gele bal in het doel van de tegenpartij te krijgen. Hier waren de kinderen heel fanatiek. Dus hadden we wel even behoefte aan een pauze om wat te eten en te drinken. Na de pauze zijn we het spel tienbal gaan spelen en daarna mochten we (eindelijk) op de stormbaan. Hier keken de kinderen al de hele ochtend naar uit. Als laatste hebben we nog een estafette gedaan en toen was het al tijd om te verzamelen op het grote veld. Er kwamen heel veel oduers kijken naar de klassenrace. Florine was van onze klas het snelst aan de overkant en won een medaille. Goed gedaan Florine!

Voor meer foto's kunt u onderaan de groepspagina kijken in het fotoalbum.

Fotoalbum groep 3a

Welkom!

Welkom op de groepspagina van groep 3a! Op deze pagina komen foto's en verhalen te staan over wat wij in groep 3 allemaal meemaken. Veel kijkplezier!

Wat gaan we leren:

Kern 12 is al de laatste kern van dit schooljaar. In deze kern gaan we vooral heel veel kilometers lezen. Het is belangrijk dat de kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen.

In groep 3 hebben we natuurlijk meer vakken: rekenen, natuniek, verkeer, Engels, tekenen, gym enz. En we hebben ook tijd voor knutselen en lekker spelen in de hoeken.

Handige websites

www.veiliglerenlezen.nl (informatie over de methode lezen)

www.rekenweb.nl (spelletjes groep 3)