JAAROVERZICHT 2018-2019

Lampionnententoonstelling

Bijna donker in de school... Bijna! Want in elke klas schijnen op deze bijzonder gezellige avond tientallen kleine lichtjes door de vele prachtige
lampionnen die de kinderen hebben gemaakt voor Sint Maarten. Wat is er door jong en oud hard gewerkt en wat zijn de lampions prachtige
kroonjuwelen geworden. De tentoonstelling werd druk bezocht door ouders, broers en zussen, opa's en oma's en andere belangstellenden.
En dat allemaal onder de klanken van onze eigen muzikanten. We kijken met grote waardering terug op een hele supergezellige en vooral
sfeervolle tentoonstelling.

De 4 mijl van Groningen 2018

Ook cbs AquaMarijn dit jaar natuurlijk weer van de partij. Klasse!

Kom erbij!

Een geweldige kinderboekenweek ligt achter ons. Heel veel gelezen en voorgelezen. Mooie illustraties ontworpen, getekend en gekleurd.
Een spannende voorleeswedstrijd waarvan de winnares naar de volgende scholenronde gaat. De hele school vol bedrijvigheid. Prachtig!
De afsluiting was natuurlijk geheel in stijl van het thema: Kom erbij! Dus ook met ouders, opa's en oma's op het schoolplein. Natuurlijk werden
de winnaars van de verhalen-, teken- en voorleeswedstrijd daar nog even extra in het zonnetje gezet! Van harte fefeliciteerd!

5 oktober: Dag van de leraar!

Leraren maken het verschil! En daar weten we op cbs AquaMarijn alles van. Daarom op de dag van de leraar voor iedereen een presentje.
Passend bij wat en wie we willen zijn. Een team waar altijd naar kansen wordt gekeken. Altijd vooruit en verder doorontwikkelen. Omdat we
zeker weten dat we het kunnen. Maar ook het onderwijs-ondersteunend personeel draagt daaraan wezenlijk bij. Samen. Samen. Samen.
Dus ook voor hen een dik verdiende 'Pippi-Langkous-tas'.

Kinderboekenweek 2018

Wat een geweldig thema dit jaar: vriendschap! Een week lang boeken en verhalen over erbij horen, samen spelen,
gezien worden en meedoen. En natuurlijk paste de opening daar ook supergoed bij.
Vanaf 8.10 uur waren de juffen en meesters al aan het spelen op het schoolplein. En de leerlingen werden direct al begroet
met de kreet: "Kom erbij!!!" Een mooier welkom was deze dag niet denkbaar.
En na de opening op het schoolplein was er natuurlijk de mogelijkheid een kijkje te nemen in 'the place to be': onze schoolbibliotheek!
Lekker even rondneuzen en bijpraten en dat allemaal onder het genot van een lekker kopje thee of koffie.

De wethouder leest voor

Omdat onze burgemeester op reis is in het buitenland, kwam vanmorgen de loco-burgemeester (wethouder Paul de Rook) bij ons
op school voorlezen. En de beste plek daarvoor was natuurlijk onze eigen schoolbibliotheek.De leerlingen van groep 8 hebben genoten
van het spannende verhaal over De dolle jonker van Nienoord. Het verhaal over "Ferdinand Folef II, baron von Inn- und Kniphausen".

Sportdag 2018

Wat een fantastische en geweldige sportdag dit jaar! Zelfs het weer was in een opperbeste stemming en het zonnetje straalde volop..
We willen alle ouders en de aanbieders van de sportclinics heel hartelijk bedanken voor al hun inzet. Samen hebben we er een
prachtige dag van gemaakt!

Ondertekening Kanjerafspraken

In alle groepen zijn de kanjerafspraken ondertekend. In de onderbouw vaak met een vingerafdruk en in de andere groepen met een eigen handtekening.

Onze schooltuinen in volle pracht.

De Gouden Weken starten (en doen) we samen!

De Gouden Weken zijn van start gegaan. Samen in estafettevorm de ballon doorgeven en daarna met gejuich de gouden confetti eruit geprikt!
En daarna natuurlijk ook samen alles weer opruimen. Een prachtige start van het nieuwe jaar. Dit belooft heel veel goeds!

We vertrouwen elkaar!  Niemand speelt de baas!
                  We lachen elkaar niet uit!
We helpen elkaar!       Niemand doet zielig!

Keys to success!

Schooljaar 2018-2019 klopt na een heerlijke zomervakantie alweer zachtjes op de schooldeur. Maandag 3 september 2018 draaien we de sleutels om en gaan we weer enthousiast en gedreven het nieuwe schooljaar in. Een schooljaar boordevol plannen en uitdagingen. We hebben er zin in!