Kinderboekenweek 2017... gruwelijk leuk!

Onze nieuwe Schoolbibliotheek officieel geopend ... vele uren leesplezier ... ouders lezen voor ... de oudsten lezen met de jongsten ... enge, maar prachtige verhalen en gedichten geschreven ... de jury die de winnaars beloont met gouden penselen en gouden griffels ... dan kun je alleen nog maar vaststellen dat de Kinderboekenweek 2017 zeer geslaagd was! Op naar volgend jaar.

De herfst ontdekken in de schooltuin

5 oktober 2017: Onderwijsstaking en Dag van de leraar

5 oktober 2017. Een vreemde en bizarre dag. De grote, landelijke onderwijsstaking valt samen met de Dag van de leraar.
Niemand op onze school is er trots op dat we de schooldeuren deze dag gesloten hielden. Maar het basisonderwijs voelt zich niet
gehoord. Steeds meer zorg- en administratietaken zijn richting basisonderwijs geschoven met helaas een zeer geringe facilitering.
De salarissen zijn jarenlang bevroren geweest en inmiddels kiezen steeds minder studenten voor het het prachtige vak van leerkracht
basisonderwijs. Meer handen in de school en een hoger salaris. We hopen van harte dat de politiek dit overduidelijke stakingssignaal
nu oppakt.

Kinderboekenweek 2017: Gruwelijk eng!

Aan het begin van de Kinderboekenweek door de mist van een echt rookgordijn naar binnen. Lekker spannend en heerlijk bibberen.
Een week lang lekker en heerlijk genieten van boeken. Omdat we lezen zeer belangrijk vinden!!

De Kinderboekenweek startte op de eerste dag met een speurtocht door de hele school. Waar zou ons boekenmonster verborgen zitten?
En waar had het boekenmonster zich verstopt? Natuurlijk in onze nieuwe schoolbibliotheek! En wat een verrassing.
Dit boekenmonster bleek een grote vriend van iedereen te zijn. Alle leerlingen kregen een eigen uitleenpasje en ook kreeg elke
groep een prachtig en spannend leesboek kado. Zo kan gruwelijk eng dus ook gruwelijk leuk zijn!

Klusouders aan de slag

Na het stickeren, selecteren en ordenen van onze nieuwe bibliotheekboeken nu de hoogste tijd om de boekenkasten te monteren.
Enthousiaste klusouders hebben deze opdracht opgepakt. Super!

Sportdag 2017: een supergeslaagde dag!

De foto's spreken de taal van deze geweldige sportdag! Met dank aan iedereen die geholpen heeft om van deze sportdag een groot succes te maken!

Vrijdag 22 september: Sportdag én huwelijk juf Bianke!

De kanjerafspraken zijn ondertekend!

De handtekeningen en vingerafdrukken hebben we onder onze kanjerafspraken geplaatst. We zijn trots op onze kanjers!

Ouders druk met voorbereidingen nieuwe schoolbibliotheek.

De vorig jaar gestarte acties voor onze nieuwe schoolbiblitheek werpen hun vruchten af. De vele (gekregen en gekochte) kinderboeken worden gestickerd om in een database op te slaan. Hiermee wordt het mogelijk boeken uit te lenen, rekening houdend met het leesniveau van de leerlingen. Een groot aantal ouders is bereid gevonden ons te ondersteunen bij de vele administratieve voorbereidingen. Fantastisch. Samen zijn en maken we de school!

De Gouden Weken. Weken met een gouden randje!

We vertrouwen elkaar!       We helpen elkaar!        Niemand speelt de baas!         We lachen elkaar niet uit!        Niemand doet zielig!

Een nieuw schooljaar en we hebben er zin in! Het definitieve startschot klinkt maandagmorgen 4 september om 8.30 uur! Voor die tijd is iedereen natuurlijk al heel druk om de laatste voorbereidingen af te ronden. Overal in het schoolgebouw leerkrachten die de vakantie al achter zich hebben gelaten en druk bezig zijn. Het ziet er in school dan ook al weer piccobello uit. Alles staat klaar. Laat de wedstrijdlopers maar komen!
De eerste nieuwsbrief is al naar alle ouders/verzorgers verstuurd en is ook te lezen op onze nieuwe website. Als ouders/verzorgers bent u deze ochtend om 8.20 uur van harte uitgenodigd om even mee naar binnen te lopen. Even in de klas kijken en de nieuwe leerkracht de hand schudden. We maken er samen weer een fantastisch mooi schooljaar van.