Avondvierdaagse 2015

Koningsspelen 2015

Wandelen voor water!

Projectweken 2015: Wereldburgerschap ***** IK+JIJ=WIJ*****

Dit schooljaar misschien wel het meest prachtige projectthema dat je op een basisschool kunt kiezen: IK+JIJ=WIJ! Wereldburgerschap in alle groepen vol in de schijnwerpers en in alle bouwen weer net iets anders ingevuld. Wat super dat iedereen anders mag zijn en dat we elkaar begrijpen en respecteren.   IK + JIJ = WIJ

 

Kerstviering 2014


Sinterklaas op cbs AquaMarijn

Lampionnentocht 2014

Leerlingen groep 8 cbs AquaMarijn openen Nationale Codeweek in Groningen


In Nederland start vandaag de Nationale Codeweek. In de provincie Groningen wordt de aftrap verricht door onze leerlingen in groep 8. Onder de bezielende begeleiding van meester Jochem en meester Willem wordt er in groep 8 op basisschool de Aquamarijn alvast een nieuwe generatie programmeurs klaargestoomd.

KLIK HIER voor meer informatie.

Dag van de leraar 2014

Kinderboekenweek 2014 : FEEST!


Klik op de afbeelding om de site te
bezoeken 
van Kinderen voor Kinderen! 
ZING EN DANS MAAR MEE!

 
De jaarlijkse boekenmarkt! Heel druk maar ook heel gezellig!


 

   

Ouderavonden Kanjertraining

Onze basisschool mag zich een Kanjerschool noemen! En daar zijn we trots op. Het betekent dat onze basisschool grote waarde hecht aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden die nodig zijn om op school (en daarbuiten) op een respectvolle manier met elkaar om te gaan. Twee ouderavonden zijn georganiseerd om ook de ouders mee te nemen in alles wat de Kanjertraining ons binnen de school te bieden heeft. Twee avonden met luisteren en ervaren. De vele positieve reacties maakten duidelijk dat het twee zeer geslaagde ouderavonden geweest zijn. 

Hoera! Onze nieuwe lokalen op locatie Reitdiep zijn officieel geopend!

Ondertekening Kanjerafspraken

De eerste twee schoolweken hebben we extra veel aandacht besteed aan de Gouden Weken. De leerlingen hebben samen aan bijzondere opdrachten gewerkt en zijn er vertrouwensoefeningen gedaan. We hebben stilgestaan bij de belangrijke afspraken die ons kunnen helpen om er samen een mooi schooljaar van te maken. Een schooljaar waarin we allemaal belangrijk zijn en er toe doen. Waar we onze mening mogen geven maar ook goed leren luisteren naar de ander. Alle leerlingen hebben hun handtekening (of vingerafdruk) mogen zetten onder de gemaakte afspraken. Dit belangrijke document wordt ingelijst en in elk lokaal opgehangen.

 

Schooljaar 2014-2015: De handen gaan weer uit de mouwen!

Het nieuwe schooljaar zit vol met nieuwe plannen en uitdagingen. We gaan er dus vol energie en met groot enthousiasme weer tegen aan! Omdat we starten met Engels in alle groepen, kunnen we niet anders dan zeggen:

De paden op ...

***************************

***************************

KONINGSSPELEN


Goed ontbijten, lekker dansen, water drinken, zingen, bewegen en sporten... Dit alles geeft je energie. Energie! is dan ook de titel van hét nieuwe lied voor de Koningsspelen 2015. Klik op Dans&Liedje2015 voor de clip!

Schoon water in Kenia!

De groepen 7 en 8 "Wandelen voor water.” Met op de rug zware blauwe tassen, gevuld met maar liefst 6 liter (!) water.  En daarmee ook nog eens 6 kilometer wandelen. Een zware opgave maar wel voor het goede doel: schoon water voor schoolkinderen in Kenia.  Dit wordt door Stichting Dorcas verzorgd door de aanschaf en aanleg van watertanks en latrines in combinatie met voorlichting over hygiëne.’ Het was een groot succes! Voor alle kids een dikverdiend applaus!

********IK+JIJ=WIJ********

 

 


 

 

 

 


 

 

KERSTVIERINGEN

Woensdag
17 december 2014
VBG Stadskerk
17.30 uur Locatie Gravenburg
18.00 uur Locatie Reitdiep


Oh, ik kan niet wachten.

Alles geurt naar kerst.

Samenwarmgezellig,

samen bij elkaar.

Mmmm, ik verheug me

op dit feest ieder jaar.


5 december 2014

Nu branden de lichtjes ....

 

 

 


Een 10 voor de leraar!

Lang zal ze lezen!

 

We vertrouwen elkaar!

Nieuwe lokalen .. nieuwe vlag!

De Kanjerafspraken

 

 

 

 

 

 

Copyright 2015 CBS Aquamarijn     |    disclaimer