____________________________ Overlijden Isa Jasper __________________________

   Isa Jasper
10 september 1999                                25 april 2012    

Met verbijstering hebben we op cbs AquaMarijn het bericht ontvangen
dat na een verkeersongeluk  één van onze leerlingen,
 Isa Jasper uit groep 8b, is overleden.
We voelen ons diep teneergeslagen en kunnen nauwelijks beseffen
dat we definitief afscheid moeten nemen van deze vrolijke en opgewekte leerling.     

                                                               

Een meisje als jij
zo prachtig van naam
zo prachtig van ziel
zo oorspronkelijk
zo veelbetekenend
Een parel in Gods hand

Op cbs AquaMarijn wordt gehuild. Door een noodlottig verkeersongeluk moeten we op veel te jonge leeftijd afscheid nemen van

            Isa Jasper

            leerling van groep 8b
      op onze locatie Gravenburg.

We wensen de ouders, haar broer Stan en
de naaste familieleden heel veel sterkte in deze zeer moeilijke periode en bidden hen daarin Gods troost en nabijheid toe.

              Leerlingen, Ouders, Personeel, 
              MR, OR, Directie en Bestuur
              van cbs AquaMarijn in Groningen.

    

2 april 2012 Op naar onze nieuwe locatie Reitdiep

Op maandag 2 april is het dan eindelijk zover: onze leerlingen gaan voor het eerst naar hun nieuwe schoolgebouw in Reitdiep. In een lange optocht lopen de feestelijk verklede kinderen naar ons schoolgebouw aan de Slenk 2. Een prachtig gebouw waarin alle kinderen van cbs AquaMarijn, de Meander, SKSG, COP/KidsFirst en Kits hun eigen plekje krijgen. Tijdens de opening wordt ook de nieuwe naam voor het multifunctionele gebouw bekend gemaakt: De Rietwierde. Een zeer passende naam voor een gebouw dat verhoogd ligt achter water en riet.
Graag laten we een aantal toegemailde foto's van deze bijzondere dag zien. Een klik op de foto hiernaast is al voldoende.   

21 maart 2012: Openingsdans locatie Gravenburg en Boomfeestdag

21 maart is de dag waarop we onze nieuwe Gravenburglocatie officieel willen openen met een heuse openingsdans. Een dans met veel Spaanse klanken omdat we ook leerlingen in Bolivia willen helpen met de bouw van een nieuwe school. We willen onze rijkdom met hen delen.
We hebben op Youtube het filmpje met de dansbewegingen gezet. Niet alle leerlingen maar dus ook alle ouders, familie, vrienden, kenissen etc. etc. kunnen thuis al flink oefenen om er woensdag 21 maart een groot spektakel van te maken. Doet u mee?

De link naar de openingsdans:     http://www.youtube.com/watch?v=m6CKUtlS7jQ&feature=youtu.be

Op 21 maart zullen door leerlingen, in het kader van de nationale boomfeestdag, ook veel bomen en struiken rond de school worden geplant. Ook zullen de leerlingen een bolletje planten om de groene omgeving er vrolijk en kleurrijk uit te laten zien. 

KLIK HIER VOOR DE UITGEBREIDE INFORMATIEBRIEF !
                                                                                           OOG-TV-verslag (klik) 

                             

Wethouder plant 1e boom             Vrolijke draaiorgelklanken op het schoolplein                        2 suikerspinnen

Laatjestocht cbs AquaMarijn naar de nieuwe school in Gravenburg

23 februari 2012: de dag waar we heeeeeel lang naar hebben uitgekeken. Het is de laatste schooldag voor de leerlingen in de noodcontainers. Deze heuglijke dag besluiten we daarom met een 'laatjestocht'. In een heel lange rij brengen de leerlingen hun laatjes naar het nieuwe, prachtige schoolgebouw. Allemaal glunderende gezichten die duidelijk maken dat we superblij zijn. 

KLIK OP DEZE LINK VOOR EEN LEUKE FOTO-IMPRESSIE (YOUTUBE)    
 

Inloopochtend nieuwbouw Gravenburg

Veel wind en best wel koud. En desondanks lange wachtrijen bij de ingang van onze nieuw herbouwde school in Gravenburg. Honderden en honderden ouders, kinderen, opa en oma's, belangstellenden en nieuwsgierigen hebben verrast en enthousiast een kijkje genomen in ons nieuwe schoolgebouw. "Prachtig en nog mooier dan het al was!" Dat waren de meest gehoorde reacties na afloop.    

FitFoodFun-Factor Roadshow

Donderdag 16 februari mochten we met de bovenbouwgroepen deelnemen aan de 'FitFoodFun-Factor Roadshow'. Een show die draait om een gezonde leefstijl: gezond eten en voldoende bewegen. Een speciaal hiervoor ingerichte Engelse schoolbus stond daarom op donderdag 16 februari bij ons op het schoolplein. In de bus was zelfs een speciale kookstudio ingericht voor het maken van lekkere en gezonde traktaties. Maar ook een sportieve Quiz was onderdeel van het uitgebreide activiteitenprogramma.
 

Rugzakjes voor leerlingen Peru

De kerstvieringen zijn een geweldige belevenis geweest voor ouders/verzorgers, leerlingen en leerkrachten. Maar het licht van kerst zal straks ook gaan schijnen in Peru door de geweldige opbrengst van onze kerstcollectes na afloop:€ 785,45! In Huancavelica, een van de allerarmste regio’s in Peru, gaan niet alle kinderen naar school. Een belangrijke reden is dat ouders niet genoeg geld hebben om leermiddelen aan te schaffen.  De organisatie Educa wil dat alle leerlingen naar school gaan en biedt de kinderen daarom een rugzakje aan met noodzakelijke leermiddelen, zoals schriften, potloden en puzzels. Voor 1 school is daarvoor een bedrag nodig van gemiddeld € 520,-. We kunnen dus twee scholen de helpende hand bieden! We bedanken iedereen hartelijk voor de gegeven ontwikkelingskansen! 

  

Twee nieuwe schoolgebouwen in 2012

Eind 2011 las u op onze website:
            We wensen iedereen een heel fijn kerstfeest,
                      een gelukkig 2012
               en een prachtig nieuw schoolgebouw !!!

2012 wordt voor cbs AquaMarijn een heel bijzonder jaar. We hopen in maart te verhuizen naar het in volle pracht herbouwde schoolgebouw in Gravenburg. Een maand later zullen we naar verwachting met de leerlingen uit Reitdiep naar de voor hen nieuw gebouwde school verhuizen. Beide gebouwen zijn te kenmerken als echte 'pronkjewails' met elk een geheel eigen en bijzondere uitstraling. We zien nu al uit naar de 1e schooldag in de nieuwe school! De tijd kan ons even niet snel genoeg gaan.  

Ballonnenwedstrijd

De ballonnenwedstrijd na de presentatie van onze nieuwe schoolnaam is een succes geweest. We zagen de ballonnen in de mist langzaamaan afdrijven in westelijke richting, bestemming Friesland dus.Binnen een paar dagen kwam het eerste kaartje al retour vanuit Onstwedde. Opperste verwarring alom. Maar steeds meer kaartjes kwamen binnen en allemaal vanuit zuid- oostelijke richting en van steeds verder weg. Inmiddels kunnen we nu dan toch de winnares bekend maken: Evelien Schuilenga. Haar ballon is geland na 1070 (duizendzeventig !!) km in Langschlag in Niederösterreich. "Evelien, van harte gefeliciteerd". Evelien heeft inmiddels haar welverdiende prijs na de kerstviering van de locatie Reitdiep in ontvangst mogen nemen.
Klik hier voor het begeleidende briefje uit Niederösterreich. 

Onze nieuwe schoolnaam: cbs AquaMarijn

De Hoeksteenlocaties in Gravenburg en Reitdiep gaan als zelfstandige basisschool verder onder een nieuwe naam. Na een intensieve speurtocht hebben de piraten onze nieuwe en (letterlijk) schitterende schoolnaam gevonden:

cbs AquaMarijn

De aquamarijn is een kostbare edelsteen die veel bijzondere kenmerken heeft die verwijzen naar onze prachtige basisschool.

 

Foto's presentatie nieuwe schoolnaam

Alle albums » presentatie nieuwe schoolnaam Zoek Labels 

Piraten onderweg met nieuwe schoolnaam!


Een groot piratenschip is op weg naar Groningen. De piraten aan boord hebben de schatkaart bij zich waarop de plaats van een kostbare schatkist is aangekruist. In die schatkist zou namelijk onze nieuwe schoolnaam verborgen zijn. Maandagmorgen 21 november a.s. verwachten we de priraten rond 11.30 uur op school. Wanneer de schatkist wordt gevonden zullen we horen wat onze nieuwe schoolnaam is. Wanneer het allemaal gaat lukken, sluiten we af met een prachtige en kleurige ballonnenwedstrijd. Vijfhonderd (!!) ballonnen gaan dan de lucht in. Iedereen is uitgenodigd voor deze ware happening!
Klik hier voor meer informatie. 

Voorleeskampioen 2011

Vrijdag 14 oktober 2011 was het op school finaledag. De tien beste voorlezers uit de voorrondes streden om de titel "Voorleeskampioen Gravenburg 2011". Voor de jury werd het een erg lastige middag. Kies uit tien goede voorlezers maar eens een winnaar. Maar na een zorgvuldige overweging werd uitgeroepen tot onze voorleeskampioen: Lynn Klaassens. De jury was vooral onder de indruk van haar inleving, stemgebruik en de keuze van haar boek. Lynn zal onze school nu gaan vertegenwoordigen in de volgende rondes, waaraan ook andere schoolkampioenen deelnemen. We wensen Lynn daarin alvast heel veel succes!  

Hoe gaan we heten?

Basisschool Het Rekenwonder?
Basisschool De Talenknobbel?
Basisschool Het sporttalent?
Nu de splitsing van de Hoeksteen definitief is, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe schoolnaam voor onze basisschool in Gravenburg, met een extra locatie in Reitdiep. En daarvoor hebben we een beroep gedaan op iedereen die bij de school betrokken is. Tot uiterlijk vrijdag 14 oktober jl. was het mogelijk nieuwe schoolnamen in te leveren. We hopen u binnenkort de nieuwe schoolnaam te kunnen presenteren.

Een kiekje op de bouw (30 september 2011)

16 oktober 2010 zullen we nooit weer vergeten. Een enorme brand maakte van ons hele schoolgebouw een ruïne.
De herbouw van onze nieuwe basisschool schiet inmiddels al lekker op.De hoogste tijd dus om, gewapend met een fototoestel, even om het hoekje te kijken. 
Zie de foto's in de rechterkolom.

Overlijden juf Fenneke van Essen

God zal je geven
een onbegrensd geluk
in een onbegrensde tijd
We zijn teneergeslagen en intens verdrietig omdat zondag 25 september jl., op 55-jarige leeftijd, onze collega en juf Fenneke van Essen is overleden.Fenneke was al geruime tijd ernstig ziek en langzamerhand werd duidelijk dat herstel uitgesloten was. De laatste weken maakte Fenneke al kenbaar dat ze zich voorbereidde op het definitief afscheid nemen. De bijbel was in deze moeilijke periode haar houvast. Ze zag uit naar haar nieuwe leven, dichtbij haar Schepper. Een leven zonder ziekte, zonder pijn en zonder zorgen.In de woorden van juf Fenneke: "Het is toch prachtig en een voorrecht dat dit allemaal op mij staat te wachten."
Onze gedachten gaan uit naar de naaste familie en vrienden.Op veel te jonge leeftijd hebben ze definitief afscheid moeten nemen van Fenneke. Dat valt zwaar en het zal tijd kosten om dit verlies een plek te geven. Gelukkig zijn er die onuitwisbare herinneringen aan alles wat Fenneke heeft betekend. Herinneringen die in de moeilijke momenten houvast kunnen en zullen geven.We bidden hen God’s troost en nabijheid toe.
Op school hebben we in de ruimte tussen de groepen 3 een stiltehoek ingericht.In deze stiltehoek ligt het condoleanceregister voor ouders/verzorgers en leerlingen. Ook onder schooltijd is er gelegenheid het condoleance-register te tekenen.In alle groepen staan de leerkrachten tijdens de kringgesprekken stil bij het overlijden van juf Fenneke. Ook zal er tijd en gelegenheid zijn om te werken aan een tekening, tekst, gedicht of kaart. 

Het was hartverwarmend dat op zaterdag 1 oktober in Zwolle zoveel collega's en een afvaardiging van de ouders bij de kerkdienst en de begrafenis aanwezig waren.   

Een nieuw schooljaar: we hebben er weer zin in!

Het was de afgelopen vakantieweek druk in school. Overal gedreven leerkrachten die alle lokalen weer tip-top aan het inrichten waren.Gewapend met bestellijsten werd het juiste aantal pennen, potloden, schriften, werkboeken etc. etc. uit de vele dozen tevoorschijn getoverd. Waar vind ik dit, waar vind ik dat. De eerste overlegmomenten waren onderling alweer georganiseerd om vele afspraken en plannen goed af te stemmen. En dat allemaal voor de leerlingen die we maandagmorgen a.s. na zes zomervakantieweken weer mogen begroeten. We zien er naar uit. Wat in ieder geval duidelijk wordt: iedereen heeft er op De Hoeksteen nu al veel zin in.
Een eindje verderop zien we de vlag in top op de aanstaande nieuwbouw in Gravenburg. Wat schieten de werkzaamheden al lekker op.  En ook op de bouwplaats van ons nieuwe schoolgebouw in het Reitdiep wordt hard gewerkt. "Het worden prachtige schoolgebouwen!" We kunnen niet wachten om te verhuizen.
Het wordt al met al vast en zeker weer een spannend en uitdagend schooljaar! 

 


Opening locatie Reitdiep

klik op de foto voor een impressie

 

Su escuela, Mi escuela!          

De supergezellige Fancy Fair op
donderdag 22 maart jl. heeft
bijna €1400,-
opgebracht.
Dus heel veel blije gezichten in Bolivia !! Bedankt!


Op maandag 12 maart start ons jaarlijks project.
Over ruim een maand zitten alle leerlingen van cbs AquaMarijn in de mooiste schoolgebouwen van (in ieder geval) Groningen. We beseffen dat we enorm zijn bevoorrecht! Daarom willen we ook stilstaan bij kinderen die niet zo'n prachtig schoolgebouw hebben. Vandaar de titel van ons project:
Su escuela, Mi escuela!
(Jouw school, mijn school!)
Wij een nieuwe school, maar zij ook! Wij gaan ons steentje bijdragen aan een school in een Spaans sprekend land. Welk land? Dat houden wij nog even geheim tot de opening op maandag 12 maart a.s. Deze opening zal in het nieuwe speellokaal plaatsvinden. Vervolgens willen we het land en het werelddeel verder ontdekken. We gaan veel leren over de inwoners, de cultuur, de geografie, de topografie, gewoontes en gebruiken.
Op donderdag 22 maart sluiten we gezamenlijk het project af met een spetterende Fancy Fair van 15:15 tot 16:30 uur. We hebben een heleboel in petto, maar één van de onderdelen op de Fancy Fair is het verkopen van eigen gemaakte producten. We nodigen iedereen alvast van harte uit voor de Fancy Fair. Met de opbrengst willen we de schoolkinderen in BOLIVIA helpen met de bouw van hun nieuwe school!
Su escuela, Mi escuela! 

 

Een kiekje op de herbouwCopyright 2015 CBS Aquamarijn     |    disclaimer